skip to Main Content
In iedereen schuilt een supporter! Ook in jou.

Humanitas Home-Start

Ontdek hoe fijn, zinvol en eenvoudig het is om iemand te supporten, om iets te betekenen voor een ander.
Rond Middelburg zijn er genoeg gezinnen met jonge kinderen die jouw support uitstekend kunnen gebruiken. Ontdek hoe je via Home Start het verschil en vooral heel veel plezier maakt.

Maak het verschil voor ouders met jonge kinderen

Home-Start biedt hele praktische opvoedondersteuning aan ouders die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wekelijks worden zij bezocht door vrijwilligers. Even samen iets leuks doen, samen met een ouder en de kinderen naar zwemles of een goed gesprek voeren over de opvoeding. Je kunt met jouw ervaring zoveel betekenen voor gezinnen met jonge kinderen. Een luisterend oor bieden voor vaders en moeders die er veelal alleen voor staan, hen zelfvertrouwen geven of de sociale relaties van deze gezinnen versterken. Veel gezinnen kunnen zo voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige problemen. Jij kunt hiervoor zorgen met een paar uurtjes per week.

humanitas-homestart_Organisaties_02

Vriendschap en praktische (opvoed)hulp

Home-Start biedt hulp in het gezin. Lekker laagdrempelig, op basis van gelijkwaardigheid én vertrouwen in elkaar. Vrijwilligers geven ondersteuning, vriendschap en praktische hulp aan opvoeders. Allemaal getrainde vrijwilligers die zelf opvoedervaring hebben, hetzij door het grootbrengen van eigen kinderen of door professionele ervaring.

humanitas-homestart_Organisaties_04

Word supporter!

Home-Start is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers met opvoedervaring die gezinnen met kinderen willen ondersteunen op het gebied van opvoeding en alles wat daarbij komt kijken. Dus heb je tijd en aandacht voor een ander, een positieve instelling en werk je graag met kinderen, dan is het werk bij Home-Start echt iets voor jou! Bij Home-Start Walcheren krijg je een intensieve voorbereidende groepscursus door de twee coördinatoren van het project, Petra en Daphne. Je wordt opgenomen in een warme, enthousiaste groep vrijwilligers. Er wordt zorgvuldig gezocht naar een gezin dat bij je past. Heb je eenmaal een gezin, dan begeleidt de coördinator je daarbij. Je kunt altijd je verhaal bij haar kwijt, maar ook bij de andere vrijwilligers tijdens de gezellige groepsbijeenkomsten.

Heb je interesse of heb je vragen over Home-Start? Neem dan contact op met Petra van Eenennaam of Daphne van der Stoep, coördinatoren, via home-start.walcheren@humanitas.nl, of 0118 639311.

Vacatures van Humanitas Homestart

Back To Top